Освен тима на ОУ "Н.Й. Вапцаров", който вчера стана шампион на България в рамките на Ученическата баскетболна лига "Овергаз", една от най-големите атракции на финалния турнир бе двегодишният ботевградчанин Сашко. Впечатлени от баскетболните му умения, организаторите на проявата му връчиха извънредна награда по време на церемонията на закриването.

Непрекъснатият прогрес на малкия Сашко с баскетболната топка никак не е случаен. Баща му - Иван Гавалюгов, бе  основен играч на мъжкия отбор на "Балкан" в съвсем недалечното минало, стана шампион на България със зеления екип за юноши старша възраст през 1995 г. Майка му Стефка също е дългогодишна баскетболистка, преди да се вземат с Иван играеше в елитния тим на "Лукойл Нефтохимик". В същия отбор сега играе леля му Радостина Славова, която от няколко години е и титуляр в женския национален отбор. Дядо му Александър, на когото е кръстен, не е бил баскетболист, но от десетилетия не пропуска мач на "Балкан". А другият му дядо Венци Славов - Вечна му памет, има една от най-богатите баскетболни биографии в България. Венци така и не можа да дочака появата на Сашко, но сигурно щеше да бъде щастлив с неговото влечение към баскетбола.

 Нищо чудно с тези баскeтболни гени малкият Сашко Гавалюгов, който изгледа всички мачове на "Балкан" този сезон не в скута на родителите си и на дядо си, а с минибаскетболен кош и топка в ръка, да стане една от бъдещите звезди на "Балкан" и българския баскетбол.