Светлин Танчев ще води листата на ПП „България без цензура” за София област на предстоящите парламентарни избори. Това стана ясно на днешната среща на кандидат-депутата с членове и симпатизанти на партията в Ботевград. Тя се проведе в зала „Венера” на хотела. Освен Светлин Танчев, от ръководството на ББЦ присъстваха още Росен Петров, Стефан Кенов, Александър Димитров и Петър Петров.
По време на срещата Светлин Танчев съобщи, че листата все още не е регистрирана, което означава, че официално не е неин водач. На въпрос от залата дали в нея ще бъде включен Даниел Георгиев, който бе изключен от ГЕРБ, той даде отрицателен отговор. „За депутат „иди ми-дойди ми” няма място в листите на „България без цензура”, добави областният координатор на партията Петър Петров.
Също на въпрос от залата Светлин Танчев отговори, че ББЦ никога няма да се коалира с ДПС. „Това означа аз пръв да напусна партията. Убеден съм, че и Росен Петров, и други нейни членове ще ме последват”, допълни той.
Танчев обяви пред присъстващите, че е участвал в написването на програмата на ББЦ, в която се предвижда бизнесът да създава работни места, а не държавата.
От трибуната Росен Петров призова членовете и симпатизантите на партията да загърбят злобата и завистта и да гласуват мъдро на 5-ти октомври. 
Преди срещата в зала „Венера” се състоя официалното откриване на партийния клуб на „България без цензура” на „Площад 20”. Обектът функционираше като клуб на втората структура на НФСБ в Ботевград, която преди дни премина към партията на Николай Бареков. Днес председателят на местната структура на ББЦ - Стоян Иванов, връчи на Светлин Танчев 40 заявления за членство в "България без цензура". Иванов каза, че 30 от тях са на бивши членове на НФСБ.