Огромен успех постига Групата за стари градски, популярни и песни за България - ,,Оренда‘‘ към Исторически музей-гр. Етрополе още на първата си сценична изява. Формацията взе участие в Осмия национален фестивал на шлагерната и стара градска песен „Пей сърце" 2014, който се проведе в Кюстендил от 29 до 31 август.
В музикалния форум се включиха над 60 формации от цялата страна, като общият брой на участниците бе над 600. Журито на конкурса беше в следния състав: Председател проф. Панайот Панайотов - музикант, преподавател в Нов български университет - София и Софийски университет „Св. Климент Охридски", и членове: Стефан Илиев - композитор, секретар на Съюза на българските композитори, Бони Милчева - певица и водеща на телевизионно музикално предаване, Красимира Матуска - музикален педагог, Димитър Неделчев - музикален педагог и диригент и Димитър Цветков - музикант и диригент, гр.Кюстендил.
Етрополската група се представи блестящо и спечели симпатиите и любовта не само на журито, но и на цялата публика. Завърна се с първа голяма награда на журито и няколко предложения за бъдещи изяви. Печелят и още една специална награда - за сценично присъствие. Ръководител на музикалната формация е Петя Цекова – педагогически съветник и преподавател в СОУ ,,Христо Ясенов‘‘. Песните, с които нашите съграждани се представиха са: ,,Колко му трябва на човека‘‘, ,,Спомен мой‘‘ и ,,Пак е лято‘‘ по текст и музика на Николай Христов.  Особена популярност придобива първата им песен ,,Колко му трябва на човека‘‘, като след самото участие хората дори искат текста на песента, в която се влюбват. Една от основните цели, които групата си е поставила, е да бъде популяризирано творчеството на Николай Христов. Специални поздравления към изпълнителите от група ,,Оренда‘‘ отправя и председателят на Съюза на българските композитори.
Мястото на музикалното събитие е Читалище ,,Братство‘‘-гр. Кюстендил. Интересен факт, който етрополските изпълнители научават е, че един от основателите на читалището е етрополецът Тодор Пеев, който по това време е бил учител в град Кюстендил.
А сега какво означава думичката ,,Оренда‘‘? - ОРЕНДА е триединството на ВЯРА, ЛЮБОВ, МЪДРОСТ – Христовият принцип. ЛЮБОВТА е смисълът, ВЯРАТА е движението, а МЪДОРСТТА – осъзнаването.  ОРЕНДА е сила, свързана с душата, енергия от която имаш нужда и към която се стремиш, за да получиш благополучие, здраве и спокойствие на духа. Думата има дълбок корен в българския език и именно това е една от причините, поради които групата избира да се именува така, за да докажат, че България и всичко българско живее в сърцата им, като в по-голяма част от песните те ще възпяват именно България.