С плакати „Искаме европейско финансиране, а не служебните ви обещания“ и „В София област сме солидарни с Враца, Видин и Монтана“ членове на Младежкото обединение на БСП в София област излязоха на протест край ботевградското село Скравена. Младежите излязоха край път Е79 в събота, за да изразят недоволството си срещу решението на служебното правителство за отклоняването на средства от оперативна програма „Транспорт” за модернизация на пътя Видин – София към други обекти. Те бяха категорични, че инициативата им е в знак на солидарност с протестиращите във Видин, Враца и Монтана, които блокираха трасето по същото време.


Протестът бе охраняван от полиция. Предварително плануваната блокада на пътя така и не се състоя, тъй като униформените забраниха подобна проява. Въпреки това 


от двете страни на пътя Видин – София се образуваха колони от забавилите се автомобили и тирове. Някои от преминаващите коли надуваха клаксони в подкрепа на протестиращите. В опит да осъществат плануваната блокада на пътя, младите социалисти се свързаха с водача на листата на „БСП лява България“ Корнелия Нинова, която по същото време бе на посещение в Правец. Тя се отзова и опита да води преговори с полицията, но в последствие остана отстрани на пътя заедно с протестиращите младежи.


„Този път е важен за Северозападна България, недопустимо е да изпускаме възможността да се използват европейски средства за неговатс рехабилитация. Служебното правителство обрича областите, през които минава Е79 на вечно очакване за евентуални средства. Изпускаме сигурното, за да гоним дивото“, възмущаваха се младежите.