Баскетболните отбори на "Балкан" Ботевград и "Сити Юнивърсити" Правец ще играят утре помежду си в мач за разпределение на местата от 5-то до 8-мо на финалния турнир за кадети, който се провежда във Варна.

"Балкан" остана на четвърто място в предварителната група "А". В последния си мач днес момчетата на Мирослав Ралчев се хвърлиха здраво срещу лидера в групата "Овергаз". Въпреки добрата им игра обаче отстъпиха само с 4 точки разлика - 84-88, след като на полувремето имаха аванс от 5 точки. Страхотен мач изигра Пламен Дончев. Той реализира 38 точки с отлични показатели - 18/9 за 2 точки, 6 тройки от 9 опита, спечели и най-много борби - 7, като постигна огромен коефициент - 32.

Нелепите загуби от заелия последно място в групата "Видабаскет" и от "Доростол" не позволи на нашите момчета да отидат по-напред и дори да се класират сред п ървите 4 отбора. Защото вторият в групата - "Шампион 2006", бе победен от тях още в първия кръг.

В другата група "Сити Юнивърсити" Правец с треньор Петър Клечков зае третото място след безспорните лидери "Лукойл Академик" и "Черно море". В последната си среща днес "Сити Юнивърсити" отстъпи на "Лукойл Академик" с 69-77. В битка за първото място вчера офиянци разбиха считания за отялвен фаворит за титлата отбор на домакините.

Така утре от 16.00 часа "Балкан и "Сити Юнивърсити" ще играят мач за разпределение на местата от пето до осмо. Победителят ще играе на другия ден в директен спор за петото място, загубилият - за седмо-осмо.