Цели девет ботевградчани се впуснаха в предизборната надпревара за депутатските места на предстоящите парламентарни избори. По този повод botevgrad.com предоставя възможност на всеки един от тях да изложи своите виждания по няколко въпроса от национално и регионално значение. Надяваме се, че кандидат-народните избраници ще отделят нужното време и ще предоставят изчерпателни и с необходимата конкретика отговори, които своевременно ще публикуваме. 


Да припомним, че нашите съграждани, които са включени в листите и към които отправяме въпросите, са: 


Таня Николова – АБВ, Димитър Чапанов – АБВ, Димитър Малинчев – АБВ, Цеца Христова – Атака, Виктор Ганчев –ББЦ, Стела Иванова – ББЦ, Веселка Златева – БСП, Володя Казаков – НФСБ-ВМРО, Яница Иванова – Реформаторски блок


А ето и въпросите:


1. Какъв е личният Ви мотив да се кандидатирате за народен представител? С какво смятате, че реално може да допринесете за подобряване живота на хората в страната и какво Ви дава увереност, че може да се справите?


2. Кои  според Вас са основните проблеми в обществено-икономическия живот на България и как виждате тяхното разрешаване?


3. Какви конкретни законодателни мерки смятате, че трябва да бъдат приети с приоритет от 43-тото Народно събрание?


4. Как оценявате работата на органите на местно самоуправление в община Ботевград - общински съвет и общинска администрация? Кои са основните позитиви и негативи в текущото управление на общината?


5. Каква е оценката Ви за развитието на общината и с какво смятате, че може да повлияете върху подобряване на жизнената среда в нашата община, ако бъдете избран за народен представител?