Премиерът Георги Близнашки се готви за скромно тържество. Точно в деня за размисъл - следващата събота, той става на 58 години, но за рождения си ден не предвижда голямо празненство, разкриха негови близки. Професорът по конституционно право се кани да посрещне приятели и колеги само в най-тесен кръг в резиденция „Бояна", където бе преместен само седмица след като пое премиерския пост.
Това се наложи заради неподходящите условия за охрана от държавните гардове в кооперацията в столичния ж.к. „Дианабад". Близнашки със сигурност ще бъде зарадван за личния си празник от чаровната си съпруга Поля и дъщеричката им Вела, които живеят с него в резиденцията. Министрите пък ще почерпи вероятно на едно от последните заседания на кабинета - в сряда след предсрочния парламентарен вот.
Затварянето на магазините за алкохол в деня за размисъл съвсем няма да помрачи рождения ден на премиера, защото той така и така не близва. Той е известен с въздържанието си и рядко си позволява дори половин чаша вино, за да уважи тост на масата.
Веднага след формирането на новото правителство Близнашки възнамерява да се премести в жилището си и да зареже резиденцията, която първоначално изобщо не искаше да обитава. Той от време на време се връща в апартамента си, за да вземе документи и лични вещи, като за целта гардовете от НСО не го изпускат от очи. Той ще разполага с тях, както и с личен шофьор 1 година след като предаде ключовете за Министерския съвет на наследника си, както е по закон. Най-много вкъщи от семейството искала да се върне малката Вела, твърдят запознати с бита на премиера. Дъщеричката на Близнашки не понасяла студената атмосфера в резиденцията на властта.