Снощи за първи път в "Сървайвър" се проведе племенен съвет, на който бе изгонена участничка от шоуто заради храна. Късата клечка изтегли Силвия Радулова.

Малкото Силве, както е позната, направи грешка, като напусна оградения лагер, където имат право да се движат участниците и отиде в джунглата в Камбоджа заедно с още двама участници от своето племе - Бърканичков и Финдо. Тримата бяха изгладнели и тръгнаха да търсят храна.

Те обаче изпаднаха в ужас, тъй като се изгубиха. Спасението им бе един човек, когото те помолиха да ги откара с лодката си до техния лагер.


От екипа на предаването видяха, че тримата са напуснали острова и освен това успяха да ги заснемат как се връщат с лодката.


Според правилата на шоуто участниците нямат право да напускат лагера си, както и да контактуват с други хора освен с останалите участници и екипа на предаването.


Изборът кой от тримата провинили се да напусне стана на принципа на жребей. Те взеха по едно яйце и трябваше да го счупят. Това от тях, което пусна черна боя се оказа, че е в ръцете на Силвия. Така брюнетката напусна състезанието.


До този момент в нито един сезон не се е случвало участник да бъде изгонен от родния  "Сървайвър" заради нарушаване на правилата.