След като Женя напусна оцеляването всички в Мого Мого решиха да се смилят над Янита и да й подарят играта за награда. Още пред изпитанието Спас заяви, че ще я оставят  да спечели, защото така или иначе тя ще си тръгне. Янита обаче имаше други планове за престоя си в играта, които щеше да разкрие малко по-късно.

Членовете на Балбоа се изправиха всички за един в изпитание, чийто победител беше предврително известен. По предврителен план на финала на изпитанието се оказаха  Янита и Силвия. Разбира се Силвия остави съперничката си да победи, за да може да раздели наградата с някой от племето преди да напусне играта. Варненката обаче приложи нова стратегия – вместо да посочи Силвия, като участника, който трябва да отиде на Острова на изгнаника, тя посочи себе си, а наградата преотстъпи на Вънов. Месарят пък предпочете компанията на Галина и реши да раздели наградата с нея. Така двамата се отправиха на вечеря с почетния консул на България в Панама – Клаудия Демичев, а Янита пое към Острова на изгнаника. След края на играта награди имаше и за останалите – пица за Спас, два сандвича „хапки” за излъганата Силвия и дъвка за беззъбата Гергана.

Малко след като стъпи на Острова на изгнаника, Янита реши да приложи нова тактика. Тя каза на Мартинов, че изгонената е Галина. Така варненката се опита да заблуди Николай, смятайки че след тази информация той ще реши да се върне в Балбоа, а тя ще се скатае на острова. Николай обаче остана доста подозрителен към разказите на Янита, след като тя не успя да му даде аргумент за идването си на Острова на изгнаника. Бащата на близначките не пропусна да поучи дружката на Жени, за предателствата им като й заяви, че е останал много разочарован от факта, че на два пъти те предават хора от Пачека.