На редакционната поща на botevgrad.com се получи поредното писмо, в което наш съгражданин  изразява възмущението си от това, че не се предприемат действия за изкърпване на дупките в Зелин. В случая става дума за отсечка от главния път във вилната зона. Въпросният участък е осеян с множество дупки, което създава неудобства на обществения транспорт и респективно на граждани, които ползват този вид услуга.


А ето и пълния текст на писмото на Любомир Василев: „Питам защо 350 метровата отсечка от главния път на Зелин, между вилата на Олимпи Кътев до „обръщалото” на последната спирка, остана с дупките, които се уголемиха от камионите и прицепите на дървената мафия. (Пътят до вилата на Кътев веднага бе преасфалтиран.)
Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” изпрати писмо до общината, но отговор не последва. Разговаряхме с кмета, с председателя на Общинския съвет, с областния управител, но уви…
Автобусният превозвач "Новко Новков" е разпоредил на шофьорите си да обръщат при вилата на Кътев, за да не си "троши" микробусите, но автобусите се качват през дупките, защото при вилата не могат да обърнат, а те с въздушните си възглавници са много по-уязвими. НИМА НЕ МОГАТ ДА СЕ НАМЕРЯТ СРЕДСТВА, ЗА ДА СЕ ЗАПЪЛНЯТ ДУПКИТЕ?!
Това че микробусите не стигат до обръщалото, създава неудобства на охраната на "складовете". Налага се охранителите, които застъпват на работа, да се изкачват с колите си 30 минути по-рано, за да могат колегите им, които са били на смяна, да слязат пешком и да хванат микробуса навреме. Да не говорим, че цената на билета пак е един лев.”.


Докато правихме снимки на дупките в участъка, за който става дума в писмото на нашия съгражданин, живеещи в Зелин поставиха още един наболял проблем на вилната зона – зейналите канализационни шахти. По думи на хората те са били покрити с тънки бетонови капаци, които не са издържали на натиска на превозните средства или на влиянието на екстремните метеорологични условия в последните две-три години. Гражданите настояват за своевременни мерки за обезопасяване на шахтите, за да се избегнат неприятни инциденти.