Новият брой на „Ботевградски вести плюс” съобщава, че открива дискусия по темата „Как да изглежда градски парк”. От изданието изразяват готовност да поместят мнението на специалисти и граждани, които се включат в нея.


Начало на дискусията дава интервюто с главния архитект на общината Даниела Арбова, публикувано на пета страница на вестника. На въпрос кои от мненията, които чухте на общественото обсъждане, смятате че могат да бъдат реализирани, тя дава следния отговор. „Общественото обсъждане беше полезно, защото на него ясно и открито се поставят искания на отделни групи от хора с различни интереси. Това е трудното на такъв проект, да намери място за различни дейности и да ги съчетае така, че да не си „пречат”. Но това пък е и предизвикателство за всеки проектант. В този смисъл аз лично харесах повечето идеи – и тази на скейтърите, и тази за мини голф, и за велосипедните алеи, фитнес на открито и т.н. Смятам, че тук колегите на AZ project трябва да проявят професионализма си и да направят нужното, за да се реши задачата по правилния начин.”.


В интервюто Даниела Арбова разяснява през какви етапи трябва да премине идеята преди в парка да влязат строителите и къде е мястото на гражданския контрол. Тя дава отговор на въпроси, свързани с опазване на градския парк и с отреждане на подходящо място за разходка на домашни любимци. Повече подробности по темата може да прочетете в новия брой на „Ботевградски вести плюс”.