В рамките на специализираната полицейска операция, приключила тази сутрин в 10 часа, общо 79 служители на ОДМВР- София извършваха постоянен и всеобхватен контрол на скоростта на движение на моторните превозни средства в населените места, главните и третокласни пътища на територията на Софийска област. За целта съобразно интензивността на движението и рисковите участъци с условия за управление на МПС с висока скорост бяха определени 68 точки за контрол.


В хода на операцията полицейските наряди са установили общо 79 нарушения на скоростния режим, за които са съставили 26 акта и 53 фиша. Паралелно с това пътните полицаи са констатирали и 127 нарушения на Закона за движение по пътищата. По време на операцията на територията на областта за възникнали четири леки пътнотранспортни произшествия.


Най- голямото превишение на разрешената скорост  са констатирали вчера служителите от сектор „Престъпления по пътищата“. В района на 26- км. на първокласен път 1-8  те установили лек автомобил „Тойота Раф 4“ с германска регистрация, движещ се в посока Калотина с 95км/ч при ограничение до 50км/ч. 66-годишният водач е санкциониран по административен ред с глоба в размер на 200 лева.


Най-много нарушения за скорост  са установени от служителите на РУ- Своге- 16, РУ- Правец-11 и РУ- Ихтиман- 9. По 17 нарушения на Закона за движение по пътищата са установили служителите на магистрална полиция и РУ- Костинброд, 16 са констатирали колегите им от РУ- Елин Пелин, съобщава пресцентърът на ОДМВР.