С поднасяне на цветя пред паметника на етрополския възрожденец Тодор Пеев започнаха снощи, 1 ноември, честванията в Етрополе по повод Деня на народните будители. Те бяха поднесени от името на кмета инж. Богомил Георгиев и председателя на Общинския съвет Христо Андреев, от ПП „ГЕРБ”, Общинска организация на БСП, Исторически музей, НЧ "Тодор Пеев-1871", СОУ "Хр. Ясенов", ПГ "Тодор Пеев", ОУ "Хр. Ботев" гр. Етрополе, ОУ "Георги Бенковски" с. Малки Искър, ОУ" Хр. Ботев" с. Лопян, Общинските организации на пенсионерите и инвалидите, на русофилите и от граждани.
След това тържественото честване продължи в големия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871”.
Венета Гергова – заместник-кмет на Община Етрополе отправи своя поздрав към присъстващите в салона и към всички жители на Общината по повод Деня на народните будители. След това връчи грамота от името на Община Етрополе на бивши и настоящи директори на училища, на учители от общинските училища и детските заведения.
С умелото съчетаване на рецитал и изпълненията на самодейни състави беше запълнен тържествения концерт. На сцената се представиха с рецитал ученици от СОУ „Христо Ясенов” и самодейните състави към НЧ „Тодор Пеев-1871”:  Вокалната група при Историческия музей в Етрополе  „Оренда”, с ръководител Петя Цекова; Трио „Романтика”, с ръководител Боян Шаранов; Вокална група „Ретротон”, с ръководител Виолета Цолова; Женската вокална група „Димана” и Детската вокална група „Звездица” за народно пеене, с ръководител Диляна Гоцева и Николина Червенякова от Театрална трупа „Николай Пенчев”.
Концертът завърши с песен на Виолета Цолова, на фона на народен танц в изпълнение на всички участващи в празничния концерт.
Сценарият е дело на  Петя Цекова.