През изминалата нощ е станал поредният нагъл обир в Ботевград. Крадци са проникнали в пункта на СБА. Те са успели да отворят един от прозорците на първия етаж, където се намира счетоводството. В помещението има и две огнеупорни каси. Крадците се опитали да измъкнат едната каса, като направили прорез в стената, който е  повече от  един квадратен метър. Докато бутали касата навън, намерили под нея ключ, с  който я отворили. Тя обаче била празна. Тогава се заели с втората каса. Нея успели да отворят с щанга и задигнали над 2000 лева по предварителна информация.
Най-вероятно крадците са работили над час. Те даже си направили заслон като домъкнали контейнер  за боклук и го поставили така, че мястото да не се вижда от улицата.
Интересното е, че сградата на СБА има СОТ система. Охранители обаче не са идвали. Дни преди това всяка вечер СОТ се задействал, но когато дежурният екип идвал – обекът нямал нарушения. „Не е изключено крадците да са пробвали охранителите до момента, когато  да помислят, че сигналът отново  е фалшив и да не дойдат” – коментираха днес служители на  СБА.
Това е поредният нагъл обир в Ботевград. Бандата разби поредица от магазини и офиси в центъра на Ботевград, а миналата седмица се опитаха да отворят и касата на чейндж-бюро.