И досега няма нито един скъсан, а отличните оценки са почти 50%. Тенденцията продължава и тази година. На майската сесия т.г. учениците на "Марконис" са показали най-висок резултат на изпитите "Пиърсън»" в цялата страна – заяви Румен Киряков – регионален директор на Bulgarian Examination Board

На 7 ноември тържествено бяха връчени дипломите на 52-ма ученици на "Марконис". Под звуците на общинския духов оркестър възпитаниците на езиковия център посрещнаха своите преподаватели - Гергана Муховска,  Румяна Видинова, Петя Петрова и  Нийл Уотърс, както и управителя на училището Николай Николов.


„Оценките между мн. добър 5,00 и отличен 6,00 по шестобалната система са близо 85% от общия брой на явилите се кандидати” – заяви не без гордост Николай Николов. Като основна причина за този пореден успех на възпитаниците си Николов посочи на първо място всеотдайния труд на преподавателите в “Марконис”, на които сърдечно благодари.
Две бивши възпитанички на училището – Йонка Вутева и Марина Борисова благодариха на своите преподаватели по английски език. Йонка е приета в няколко университета в Холандия, а Марина – в Американския колеж в София. И двете са убедени, че успехите им са свързани с добрата им подготовка по английски език.

Събитието на 7 ноември бе съчетано с “Вечер на европейската песен” - третата от поредицата инициативи по случай десетата годишнина на “Марконис”.  В програмата с изпълненията си се изявиха триото Марин, Мари и Никол, а традиционният певчески гвоздей на тържествата на “Марконис”  отново бе Любомира Вушева. Тя  зарадва публиката с песента “Играя стилно” на Мария Илиева, “Not that kind”на  Anastacia, както и с песен на румънски език, която е най-новата в  репертоара на талантливата Любомира.