Инициативата „Отворени врати за младежи” е насочена към младежите, които не са регистрирани Дирекция „Бюро по труда”. В дните на посещение трудовите посредници ще информират младежите за:предоставяните услугите от бюрото по труда; предназначението и възможностите на Европейската гаранция за младежта и националния план за изпълнението й; организацията на работа в ДБТ и услугите, предоставяни от ДБТ за младежи; възможностите на EURES мрежата; дуалното професионално обучение по програмата „The jobs of my life”, по която могат да се обучават младежи /на възраст между 18 и 27 години/ по ключови компетентности хотелиерство, ресторантьорство, грижи за възрастни хора, както и за придобиване на умения в областта на металообработването, строителството, електрониката, търговията и други услуги.


Вратите на дирекцията по инициативата ще бъдат отворени от 10.00 часа до 16.00 часа:в периода от 24-28 ноември 2014 г., на 25.11.2014г. във филиала в Етрополе и на 26.11.2014г. във филиала в Правец


За допълнителна информация и въпроси може да се обръщате към трудовите посредници от ДБТ-Ботевград и филиалите на дирекцията в градовете Етрополе и Правец.