Левски научи санкцията си за изстъпленията на публиката при домакинството на Партизан (Белград) в събота. "Сините" ще трябва да платят глоби на обща стойност 5500 евро и ще изиграят следващите си две домакинства пред празни трибуни.


Адриатическата лига обяви официално санкциите за българския шампион на сайта си - столичани ще платят 3000 евро заради неспортсменско поведение и нахлуване на фенове, 1000 евро за слаба организация на мача, още 1000 евро за хвърлените опасни предмети от страна на агитката и още 500 евро за други хвърлени предмети.


Левски ще домакинства без фенове срещу два от най-силните отбори в състезанието - Цибона (Загреб) и Цървена звезда (Белград), съответно на 20 и 23 декември. Хърватите са настоящият шампион на турнира, а сърбите са лидер в класирането с осем победи от осем мача до момента.


Столичани влизат в серия от четири поредни гостувания, а наказанието за домакинство при закрити врата означава, че Левски ще играе пред публика чак на 3 януари 2015 година, когато в София ще гостува хърватския Задар.