72-часова мярка за неотклонение бе повдигната от Бургаска окръжна прокуратура срещу Владислав Георгиев Янчев, който по особено жесток начин умъртви приятелката си Мария Добрева от Карнобат.

В разследването на всички подробности около жестокото убийство са се включили работещи от Института по психология към МВР-София и от Сектор "Престъпления срещу личността".

Късно снощи Владислав Янчев е направил пълни самопризнания.

На 26 срещу 27 май Мария се прибрала от среща с Владислав. Родителите й разказали, че е имало разговор между двамата по мобилния телефон на момичето.

Тя му заявила, че късат и не иска повече да се виждат. При поредното позвъняване на мобилния й телефон обаче Мария казала, че излиза на двора за малко и оттогава се губят следите й.

След като не се прибрала цяла нощ, родителите й изчакали до обяд и сигнализирали в полицията. На 27 вечерта Мария е обявена са местно и общодържавно издирване.

Около 18.30 часа на 31 май случаен гражданин, пътуващ от Пловдив за Сунгурларе, е забелязал на второстепенен път на около километър от Карнобат в посока Сунгурларе в крайпътна канавка обгорял човешки труп.

По-късно той е разпознат от криминалисти от Бургаската полиция.