ДЕЦАТА ОТ ЦДГ „ЗВЪНЧЕ'' СЪТВОРИХА КРАСИВА ЕСЕННА ПРИКАЗКА


На 20 ноември дечицата от ЦДГ ,,Звънче" изпратиха красивата златна есен с много песни, танци и забавни игри. А само преди ден те бяха и на „зелено училище", на хижа „Кокалското", където с различни занятия и игри изпратиха последните слънчеви дни. За да се сбогува с всички деца и разбира се, всички горски животни, както и да ги подготви за наближаващата зима, беше дошла Есента, носейки със себе си огромна кошница с плодове и зеленчуци.
Преди да си тръгне обаче, Есента отправи няколко закачливи предизвикателства към своите малки приятели. Децата показаха до колко познават плодовете и зеленчуците, като трябваше да ги извадят от кошницата и ги разделят в отделни съдове. След това в състезателните игри се включиха и горските животинки, като този път задачата беше децата да подготвят кошнички с храна за Ежко, Зайо, Мечо и Катеричката. Особено интересно се оказа последното „вкусно зеленчуково предизвикателство” в  състезанието „Кой по-бързо ще хапне купичката със зеле и моркови".
Децата показаха колко много са научили за плодовете и зеленчуците и знаят, че не само са вкусни, но и много полезни, защото са богати на витамини и ни предпазват от болести. Именно за това, те толкова много обичат този сезон.
Преди да кажат сбогом на Есента, възпитаниците на ЦДГ „Звънче" я поздравиха с хубави есенни песнички, а пъстрото тържество завърши с голямо хоро и българска ръченица, докато горските животни вече бяха готови за зимния сезон.
В знак на благодарност за милото изпращане, „златната есен" подари на всяка една група красиво изработени есенни подаръци.


Източник: Общината