Истинска трагедия се разигра снощи в Истанбул, като 25-годишен сръбски младеж загина след сбиване между фенове на Цървена звезда и Галатасарай. Новината бе потвърдена и от сръбското консулство в Турция.


До трагичния инцидент се е стигнало след като близо 400 привърженици на "звездашите" са пристигнали в Истанбул, за да подкрепят своя тим в баскетболния двубой срещу Галатасарай в Евролигата, те обаче не били допуснати да влязат в зала "Абди Ипекчи" и това явно ги е разгневило, след което се е стигнало до сблъсъци с привърженици на местния отбор, като в мелето сърбинът Марко Ивкович е бил наръган с нож. Той веднага е бил откаран в болница, но лекарите не са успяли да спасят живота му.


Боят между двете агитки е бил доста сериозен, като двете страни са се замеряли с камъни и други тежки предмети, а пък турците допълнително нагнетявали обстановката със скандирания "Косово, Косово".


След мача треньорът на Галатасарай нарече сръбските привърженици терористи, докато в същото време сръбският консул обвини турската полиция, че не си е свършила добре работата, тъй като тя е била предварително предупредена, че се очаква масирано присъствие на гостуващи фенове за този двубой.


"Един млад сръбски гражданин е наръган в сърцето. За инцидента е информиран и нашият премиер. Явно турската полиция не си е свършила добре работата", смята Зоран Маркович.