На 2 юни вечерта в големия салон на НЧ”Тодор Пеев” в Етрополе се състоя празничният концерт на ОУ”Христо Ботев” в Етрополе по повод патронния празник на училището и 40 години от основаването му.
Със своето присъствие тържеството и колектива на училището уважиха кметът на Общината инж.Богомил Георгиев, заместник-кмета Росица Христова, председателят на Общинския съвет д-р Цено Глогов, председателят на комисията по просвета, култура и вероизповедание към Общинския съвет Станка Димитрова, Началникът на РИО на МОН София област Пламен Иванов, както и експерти от инспектората, директорите на общинските училища.
Започна се с внасянето на училищното знаме в салона и с Националния химн на Република България.
В поздравителното си слово директорът Иван Иванов направи историческа ретроспекция на изминалия път от основаването на училището до днес.
Кметът на Общината обяви наградите на Общинския съвет за училището и за работещи в него учители:
• Почетен знак на Общината и грамота за ОУ”Христо Ботев”
• Почетен знак на Общината и грамота получиха учителите Стефка Маринова Нинова и Цветанка Петкова Николова
• Поздравителни адреси от кмета на Общината получиха самото училище и учителите Цецка Енчева, Иванка Маринова, Даниела Костадинова, Мария Овчарова
Поздравителни адреси бяха обявени от Политическа партия „ГЕРБ” Етрополе, СОУ „Христо Ясенов” Етрополе, ОУ „Христо Ботев” Лопян, ОУ „Св.св.Кирил и Методий” Брусен и от ОУ „Георги Бенковски” Малки Искър.
Интересен момент беше, когато в края на „официалната част” Стефка Хикова поднесе на директора книги като дар от първия випуск на училището от преди 40 години.
Със своето разнообразие и чудесно изпълнение учениците от училището изнесоха един запомнящ се празничен концерт.