По пет софиянки всеки ден стават проститутки. Това показва проучване на в. "Монитор" в най-големите сайтове за предлагане на платена любов.


Там всеки ден се появяват нови обяви, като само за последната година и половина на столичния пазар за плътска любов са излезли 2500 нови труженички.


Възрастта им е между 18 и 40 години, като повечето са българки. Цените, за които те предлагат телата си за час, варират между 60 и 140 лева. Тарифата се определя най-вече от възрастта, като най-скъпи са по-младите момичета.


Друг определящ фактор за цената са услугите, които те предлагат. Като основен бонус е френската любов без презерватив. За по-нестандартни услуги се доплаща между 20 и 50 лева. Според хора от бранша появата на толкова много проститутки в София е заради големия пазар, който е целогодишен.


Проучване на RiskMonitor показва, че над 90 процента от тях работят за сводници, които ги охраняват и прибират голяма част от заработеното. Месечната печалба от една проститутка според проучванията е около 10 хил. лева.