Шоуто за ексцентричният великотърновец свърши. Не на шега Митьо Пищова е на легло от месец и дори не може да отиде сам до тоалетната. Лекарите го спасили от сепсис и едва отървали крака му от ампутация.


В репортаж пред ТВ7 болничното легло Митьо не успя да каже поти нищо, заради влошеното си здравословно състояние, само призова хората, които са му приятели да му помогнат. Шоуменът е затънал в дългове и е останал без пукнат лев, а се налага да бъде преместен в клиника за рехабилитация.


Лекуващият му лекар заяви пред камерата на телевизията: "В момента няма никакво шоу. Димитър Манов или по-известен като Митьо Пищова лежи при мен от 11 ноемвири. Има две основни заболявания - сърдечна недостатъчност и захарен диабет. Вследствие на захарния диабет е получил лека степет бъбречна недостатъчност. По повод затлъстяването, което има е извършена тази година оперативна интервенция на коляното, но вследствие на сърдечната недостатъчност и обездвижването, той получи една тежка инфекция на оперативната рана, вследствие на което получи сепсис. Състоянието му беше много тежко. Първите дни беше изцяло обездвижен, залежал, с висока температура. Използвахме голям ресурс от медикаменти, с цел да бъде подобрено състоянието му и постигнахме значителен успех.


Проблемът обаче е и социален. Започнахме терапия, рехабилитация, за да го върнем към нормалния му начин на живот. Може да направи две крачки с подкрепа, но не е възможно да отиде до тоалетната и да излезе от болничната стая. Тук идва и другият проблем - стои при нас повече от месец, но има нужда от долечение. В нашия регион не можем да намерим подходящо лечебно заведени, което да направи долечението. Има такива, но те са с доплащане, а той твърди, че няма пари. Правя апел към хората, който може да му помогне".


Екипът на великотърновската болница е направил елха заради Митьо и ще посрещат с него Коледа и Нова година.