Нашият тенис-талант размаза поставения под номер 3 в схемата

Най-голямата българска надежда в мъжкия тенис в момента Григор Димитров се класира за ¼ финал на юношеския турнир на Откритото първенство на Франция по тенис, след убедителна победа с 6-3; 6-4 над поставения под номер 3 в основната схема Джонатан Ейзерик от Франция.

Димитров показа феноменална игра за пореден път и с тази победа се превърна в един от основните фаворити за титлата в Париж. Той надигра по всички показатели един от най-бързо прогресиращите тенисисти, който дори бе на крачка от победата срещу Анди Мъри в първия кръг от мъжката част на турнира.

Срещата започна равностойно, като нищо не предвещаваше толкова лесна победа за младия ни талант. Геймовете вървяха трудно, а двамата успяваха да измъкнат подаванията си, но все пак българина направи един пробив при сервиса на Ейзерик, който го доближи максимално до успеха в сета.

Димитров имаше сетбол при сервиса на Ейзерик при 5-2, но французина успя да го отрази, а след това и да спечели подаването си.

След това обаче, Гришата нямаше проблеми при собствен сервис и така логично затвори първия сет с 6-3 гейма.

Втората част започна с нови два брейкбола за Димитров и в крайна сметка той реализира последният повеждайки рано в резултата с 1-0.

Ейзерик все пак достигна до възможност за рибрейк, но младата ни надежда съумя да спаси сервиса си и да поведе с 3-1 гейма.

Това срина психологически поставеният под номер 3 и той допусна нов пробив, оставяйки нашия тенисист само на два гейма от победата.

Все пак Ейзерик се вдигна и върна единия от пробивите, а в последствие спечели подаването си, но въпреки това предимството в двубоя все още бе на страната на Гришата.

Но нищо не бе в състояние да спре перфектната игра на таланта ни и така той взе следващото си подаване, спечелвайки го на 0, което му осигури и крайният успех в срещата.

На четвъртфинала Димитров ще играе с победителя от мача между поставения под номер 12 Йержи Янович (Пол) и представителя на домакините Антоан Фере.