Съветниците на ГЕРБ гласуваха „против” предложението на Иван Гавалюгов да бъде дадена думата на Владимир Танев, управител на фирма „Травъл Медия Груп”, срещу която общината ще води дело за неизпълнение на договорните отношения по проекта за развитие на туризма. Цеца Христова каза, че смята това за цензура.


Общинското ръководство отказа да се аргументира каква е причината да предяви съдебен иск срещу дружеството, което произведе костюмите и декорите за историческата възстановка „Последните дни на Иван Шишман”.


Пред наш репортер Владимир Танев заяви, че фирмата първа е завела дело на общината за неизплатени задължения по сключения договор.
Иван Гавалюгов, който настоя да се даде думата на управителя на фирмата, бе отстранен от заседанието, след което председателят на Общинския съвет Йорданка Лалчева даде почивка от 10 минути. През това време тя повика полиция, която да изведе Гавaлюгов от залата. Христо Якимов заяви, че по този начин се нарушават гражданските права на съветника. Служителите на реда помолиха Гавалюгов да напусне, но той отказа. Тогава те си тръгнаха.


ГЕРБ гласува заседанието на продължи при закрити врата.