Ръководството и учениците в СОУ"Хр.Ясенов" Етрополе продължават традицията за организиране на предпразничен Коледен базар.
Вероятно и в този момент продължава оживената търговия. На посетителите се предлагат невероятен избор от коледна украса, през кулинарни вкусотии до играчки, коледни картички, сувенири, бижута и за каквото въобще се сетите. Изработени са с голям майсторлък, умение и невероятен усет към красивото. Тука наистина стоката се предлага и продава сама. Вероятно и най-изкусните сладкари и кулинари биха имали какво да научат от малките майстори на Коледния базар.
Цените са напълно по джоба на клиентите. 
Някои „амбулатни търговци” спират посетители пред входа на училището и предлагат своята „стока”. Дори имаше и групи, които подканяха граждани по главната улица да опитат от изработените лакомства.
В предвид на това, че този базар е двойно по-голям от минали години, двойно по-голяма е и разгърнатата площ със "щандовете".
На учениците от началния курс са предоставили Актовата зала, а тези от средния курс са във фоайето на приземния етаж.
На всякъде имаше стълпотворение от „търговци” и „купувачи”. Не липсваха и характерните за пазарите подвиквания към купувачите да опитат една или друга вкусотия, заявяваха се гласно и цените на отделните изделия.
Навсякъде приповдигнато предпразнично настроение, усмивки и снимки за спомен.
Събраните от базара средства ще бъдат използвани за рекламни материали, брошури, театрални костюми и реквизити по повод предстоящия 70-годишен юбилей на СОУ "Хр.Ясенов", който е през следващата 2015 г.   
Весели празници, малки магьосници!