За поредна години учениците от ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” инициираха коледен базар на лакомства и украси с благотворителна цел. Инициативата бе открита днес с празнична програма, подготвена от осмокласниците от немската паралелка. 


„Радваме се, че с всяка изминала година тази прекрасна идея, родила се преди десет години, печели все повече и повече последователи. Тя ни обединява и ни прави съпричастни към общата кауза да помогнем на децата, нуждаещи се от подкрепа. Спечелените от базара средства се даряват на деца в нужда. И ето днес отново с жар в сърцата искаме да направим щастливи тези, които имат нужда от това”, каза при откриването деветокласничката Даниела Милчева. Тя изрази благодарност към родителите за това, че подкрепят благотворителната проява.


„С много вълнение и любов участниците са обмислили идеите си, които са превърнали в кулинарни и творчески изяви. И сега те са подредени тук, за да изпълнят своята мисия и да зарадват всички нас. В навечерието на коледните и новогодишните празници, ние, учениците от ПМГ, отворихме сърцата си за пореден път за доброто, обичта и надеждата”, каза още Даниела Милчева.


Директорът на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” Даниела Колева поздрави учениците и им пожела да бъдат здрави и все така добри и съпричастни към съдбата на връстниците си в неравностойно положение. Тя сподели, че след приключване на базара ще бъде решено как точно да бъдат похарчени събраните средства.