След анонса на защитения Casio G'zOne W62CA, au kddi представиха и интересния спортен модел Sportio на Toshiba, който също е част от лятната колекция на японския оператор.

Целевата аудитория на Sportio според фирмата-производител са хората, водещи активен начин на живот и редовно спортуващи за здраве.

За тази цел Sportio разполага с разнообразни функции, пресмятащи изгорените калории при ходене или тичане, като при това го прави автоматично.

За пресмятане на натоварването и изминатото разстояние телефонът разполага с датчик за ускорение и крачкомер.

Освен това в Sportio е реализирана подобна на използваната в Adidas Phone система за определяне на индивидуална тренировъчна програма за всеки притежател на телефона, както и функция за осигуряване на музикален съпровод с подходящ ритъм за физическите упражнения.

За да не се оплитат сопртуващите в излишни кабели, е налице Bluetooth с поддръжка на A2DP профил, така че е възможна употрубата на безжични стерео-гарнитури.

За жалост, вероятността да видим този модел у нас е практически нулева. Sportio също е ексклузивен за японския оператор и за момента не се предвижда да има версия за разпространение извън Страната на изгряващото слънце.