Ръководството на Балканската баскетболна лига отново заявява, че решението за приемане на два български отбора – Левски София и Черно море Варна в дебютния сезон на състезанието не означава, че финалистът от миналия сезон в България Балкан Ботевград е получил твърдо „Не”, съобщиха за Агенция "Фокус" от централата.


„Решението на БИБЛ да не включва Балкан бе взето въз основа на информацията, която получихме от самия клуб”, коментира спортният директор на Лигата Шай Щрикс. „Още в понеделник вечерта, след завръщането ми от Гърция, говорих с треньора Георги Младенов. Казах, че ако има шанс нещата да се променят ще изчакаме. Във вторник обаче никой не ми се обади. Свързахме се с Балкан едва в сряда. Още веднъж повтарям, че нашата работа е да ръководим Лигата, а не да обсъждаме с отборите бюджета им. Приехме два тима от България, но имаме още месец да помислим кой ще вземе свободната wild-card за първия сезон на надпреварата”, заяви Щрикс.


„Ако мислят, че Балканската лига не е коректна и ни нападат, то как бихме работили заедно в бъдеще. Казват, че решението ни е скандално, но нека проверят какво е положението при тях. Нямам нищо против Балкан и сега, и като действащ рефер. Познават ме добре и ако има проблеми могат да контактуват с мен открито”, завърши спортният директор на БИБЛ Шай Щрикс.

 

Снимка: www.balkanleague.net