Нови талони ще получават колите от 2015 г. МВР сменя свидетелствата заради глобите в Гърция. В момента санкцията за шофьори, които пътуват в южната съседка без големия талон на колата, е между 1000 и 8 000 евро.


От МВР готвят промяна на свидетелствата за регистрация. Всички данни, които фигурират на големия талон на колите, ще бъдат записани и на малкия. „Да се надяваме, че след въвеждането на тази промяна и едни преговори с гръцките и унгарските власти, това е достатъчно да се представя при движение по пътищата на техните страни”, коментират от „Пътна полиция”.
В момента върви обществената поръчка, с която ще се избере доставчик на бланките за нови талони, а след празниците „Пътната полиция” ще подложи на обществено обсъждане готвените поправки.
Няма да има смяна на старите свидетелства. Те остават валидни. От датата, когато ще имаме готовност да издаваме нови, просто започваме да издаваме новия образец. Всеки гражданин обаче, който пожелае да му бъде сменено старото, ще му бъде сменено.
Новите талони ще се издават най-рано от март догодина.