Преди повече от два месеца фирма „Нюз експрес”, която имаше договор с общината да разположи павилиони за продажба на вестници и списания, поиска договорът да бъде прекратен предсрочно. Фирмата вече е заличена в търговския регистър. Павилионите обаче продължиха да си работят както и досега. Мястото на разпространителя „Нюз експрес бе заето от друга фирма – „Табак Маркет”, но...без да плащат наем. Междувременно от общината обявиха търг за отдаване на павилионите под наем. Изненадващо обаче новият разпространител не обяви интерес към търга. Не трите дати не се явява нито един кандидат, макар че от общината правят огромен реверанс, намалявайки наемната цена на 4 лева на квадратен метър, което прави 16 лева месечен наем за павилион.

„Не можем да оставим общинската собственост да се ползва без договор и без да се заплаща наем – категорични са от общинската администрация. –Ще приложим член 65 от Закона за общинската собственост за принудително извеждане от обектите. Предстои да бъде издадена заповед, а последващите действия са павилионите да се запечатат” – допълниха от общината.
Това означава, че градът може да остане без вестници и списания. От общината са категорични, че нямат намерение да разрешат на местата, отредени за продажба на вестници и списания да се продават цигари и други изделия, каквито всъщност са исканията на „Табак Маркет”. Те са собственици на веригата „Лафка”. Срещу „Лафка” в много градове протестира дребният бизнес.