Съветникът от групата на ГЕРБ Йордан Йорданов влезе в ролята на адвокат на кмета на Ботевград Георги Георгиев. Това стана по време на днешната пресконференция, организирана от народния представител Корнелия Нинова, по повод жалба на „Напоителни системи” ЕАД до главния прокурор Сотир Цацаров срещу общинската фирма „ВиК Бебреш”, която ползва вода от язовира чрез незаконни връзки.


Йорданов упрекна Нинова, че критикува кмета без да има основание за това. „Вие сте ми симпатична. Затова дойдох. Аз ще бъде откровен и ще кажа нещо, което лично аз мисля. Аз съм ляво ориентиран човек, аз съм социалдемократ. Мисля си, че един депутат, независимо от коя партия е, би трябвало да се срещне и с общинското ръководство, независимо какви критики има към него. Не знам защо не го правите Вие, но това не Ви носи успех. Каквото и да имате срещу кмета, Вие трябва и при него да отидете, дори да попитате, ако може да помогнете. Така го разбирам аз, с тези думи Йорданов се обърна към народния представител от БСП за София област. –„Ние сме най-социалната община. Такава община няма в България. В личен разговор мога да Ви дам 50 позиции, в които общината е водеща. Не бива само да се критикува един човек. Той е кмет от 10 години. Аз се питам как психически този човек издържа. Не съм дошъл да го защитава, но аз Ви съветвам, г-жо Нинова, да се срещнете и с него, за да го попитате тези неща, които излизат от една група съветници, верни ли са”, каза още Йорданов в хода на пресконференцията. 
По темата за незаконно ползване на вода от язовира, съветникът заяви: „Аз съм в нещата от много години. Поради едно некадърно ръководство на нашата община по времето на СДС, министър Върбанов тогава пред мен предложи общината да си възстанови собствеността върху язовира. Той е построен върху частни земи. Искам да Ви кажа, че някой от тези байпаси са отпреди 10 ноември, а други са правени в началото на демокрацията. За миналата година общината почти не е ползвала води от язовира, а от други водоизточници. Истината, че има нещо друго, което не го пишат тези юнаци, които са на яслата на държавата. Този язовир се води за напояване, а те искат да ни продават водата от него за питейни нужди.”. Веднага след това Йорданов изпадна в противоречие като подчерта: „Официалното становище е, че водата става за пиене. Убеден съм, че общината има такъв документ. Да знаете, че водата става за пиене. От пет метра нагоре става за пиене, изследванията го показват.”.


Противоречието в думите на Йорданов не остана незабелязано от Корнелия Нинова и присъстващите на пресконференцията. В отговор народният представител подчерта, че „историята с байпасите може да е от времето на СДС, но сегашното общинско ръководство е бездействало в продължение на 11 години”. Корнелия  Нинова, бе категорична, че не приема Йорданов да нарича експертите от институциите „юнаци на държавна ясла”. Тя заяви, че не оспорва факта, че общината осъществява социална дейност. „Критикувам общинското ръководство за това, че се нарушават закони и се крадат пари. Ето защо искам проверка от главния прокурор”, поясни тя.


По отношение на предложението на Йорданов да се срещне с кмета на Ботевград, Корнелия Нинова заяви: „Виждала съм се с г-н кмета на сбирки на народните представители с кметовете на общините, които се организират веднъж годишно. Не съм впечатлена от кмета на Ботевград и нямам никакво намерение да се срещам с него по следните няколко причини. Първо, поведението му на тази среща не беше конструктивно и не беше в полза на жителите на общината. Второ, да припомня нещо което е изконно и конституционно – аз съм народен представител, тоест представлявам хората на София област, а по Конституция  - и на цялата държава. При мен дойдоха жители на Община Ботевград с бутилки с мръсна вода и ми казаха: „Ти си ни народен представител и искаме да вземеш мерки.”. Ето защо предприех съответните действия.”.