През миналата 2014 година в АГО към МБАЛ „Проф. д-р Ал.Герчев” Етрополе са се родили 167 бебета от 165 раждани, като при  2 от случаите са близнаци. Или с 52 бебета в повече от 2013 година. 
В отделението идват да раждат от почти всички съседни общини.


Точно тези данни, които бяха съобщени в днешния празничен Ден на родилната помощ, бяха поводът за много цветя, усмивки и благопожелания за работещите в отделението лекари, акушерки, медицински сестри и помощен персонал.
Празникът започна в 10:00 часа преди обяд. В залата беше почти целият медицински и помощен персонал на болницата. Начело с ръководствата на  МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев"-Етрополе ЕООД  д-р Снежанка Досева и на Медицински център І д-р Цено Глогов.
Уважиха ги заместник-кметът Венета Гергова, Росица Иванова-гл. инспектор ПКВ към Общинска администрация, Дияна Иванова, служители в Администрацията и деца, с техните ръководители, от ЦДГ „Еделвайс”.
Цонка Крачунова -председател на Демократичния съюз на жените-социалистки в Етрополе.
Бяха и щастливите родители на Ивияна, първото за 2015 година бебе в Етрополската болница, Цветомир и Елеонора Цолови. То беше орисано от заместник-кмета   Венета Гергова, с пожелание да расте здрава, щастлива, да бъде достоен гражданин на Етрополе и България и да радва всички около себе си. Беше дарено от името на кмета инж. Богомил Георгиев. Подарък получи и от д-р Цено Глогов-управител на  Медицински център І-гр. Етрополе.
С много сърдечни думи и благопожелания към медицинския и помощен персонал в Отделението, д-р Снежана Досева откри празненството. „Чувствам се много щастлива от факта, че в нашата болница Акушеро-гинекологичното отделение е съществувало и продължава да съществува и днес, каза тя в изказването си, защото някои болници вече не могат да се похвалят с това предимство.”
На д-р Канджакова, както и на целия екип на отделението, пожела да бъдат здрави, да продължават да работят със същия хъс и енергия, въпреки непрекъсната криза в системата на здравеопазването, защото именно това ги превръща в истински професионалисти и специалисти.
Тя ги насърчи да се радват и да бъдат горди от факта, че са първите, които поемат в ръцете си нов човешки живот.
След това д-р Досева поднесе Поздравителен адрес от името на Емил Атанасов - заместник-областен управител на София-област.
В своето поздравление заместник-кметът Венета Гергова подчерта, че те са от онези хора, чиято професия е истинско призвание, изискваща безкрайни грижи, много любов и истинска всеотдаиност.
Пожеланието й към д-р Канджакова и към е работещите в Отделението беше, „колкото живот и здраве даряват на другите, толкова да получават и те самите, защото работата им носи безкрайна радост на много семейства.”
От името на кмета инж. Богомил Георгиев бе връчен поздравителен адрес и цветя на всички медицински работници от Акушеро-гинекологичното отделение.
Поздрав от свое име и от името на целия екип на Медицински център-гр. Етрополе поднесе  д-р Цено Глогов - управител на Центъра.
Поздравленията бяха придружени с много цветя за всички, които работят в Отделението и с интересни и полезни подаръци.
В отговор д-р Канджакова благодари от името на целия колектив на Акушеро-гинекологичното отделение. Тя изнесе данните за ражданията, с които започнахме този материал: 167 бебета от 165 раждани, като при  2 от случаите са близнаци. Или с 52 бебета в повече от 2013 година. С благородното пожелание за още повече работа през настоящата година,  а  премеждията да посрещат с усмивка, защото именно трудностите правят човека силен.
Думи на благодарност тя  отправени и към всички пациенти, предпочели нашата болница, както и към Общината за това, че когато е необходимо винаги откликва за разрешаване на възникналите проблеми.
От името на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи главната медицинска сестра на болницата Павлина Велева връчи на Иванка Алексиева Грамота, с която е удостоена с приза „Акушерка на годината”. Поздравителен адрес за своя дългогодишен и всеотдаен труд получи Виолета Недкова.
Интересен момент беше пресъздаването на обичая, в който младата майка полива на акушерката да измие ръцете си с чиста вода и сапун. След което я дарява с чиста хавлиена кърпа - един от традиционните празнични ритуали на Бабинден, който се е запазил и до днес.
Най-красивият подарък за празника бяха изпълненията на децата от подготвителната група на ЦДГ „Еделвайс", които със своята невинност, талант и доброта превърнаха този Ден на родилната помощ в чист и цветен празник.