На 14 септември огнеборците в цялата страна ще честват своя официален празник


Датата 14 септември е обявена за професионален празник на служителите в Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” с Решение № 385 от 1995 г. на Министерския съвет на Република България, с което е възстановена традицията по решение на "Първия пожарникарски събор", проведен на тази дата през 1905 г. 


По утвърдена традиция с честването на празника се провежда „Седмица на пожарната безопасност”, като тази година инициативата е от 12 до 18 септември.


„Седмицата на пожарната безопасност“ има за цел повишаване културата и информираността на населението в областта на ПБЗН, издигане престижа на професията и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР.


Във връзка с отбелязване на професионалния празник на огнебореца в сградата на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Ботевград ще се организират "Дни на отворените врати" в часове от 09:30 часа до 12:00 часа и от 13:30 часа до 17:00 часа от 12 до 16 септември 2022 г. 


Допълнително информация - на страницата на ГДПБЗН - МВР: http://www.nspbzn.mvr.bg, на информационния сайт http://pojarna.com и фен-страницата на ГДПБЗН - МВР във facebook “Пожарна безопасност и защита на населението”.