На 31 януари 2015 г. – събота, изтича валидността на годишните винетки за 2014 г. Шофьорите, които досега не са закупили стикер за 2015 г., могат да го направят от дистрибуторската мрежа - бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-пропускателните пунктове и др.


Цените на винетките през 2015 г. са непроменени. За шеста поредна година годишната винетка за леки автомобили струва 67 лв., месечната - 25 лв., а седмичната - 10 лв. Без промяна са и цените на стикерите за тежкотоварните камиони и автобусите. Разпространението и продажбата им стартира от 15 декември м. г.


Агенция „Пътна инфраструктура“ е предоставила на дирекциите „Социално подпомогане“ 155 896 бр. безплатни годишни винетки за 2015 г. на стойност 10 445 032 лв. Според нормативната уредба хората с увреждания получават безплатно годишен винетен стикер за автомобили. В Наредба №Н-19 от 2008 г. е посочено, че това право имат гражданите с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност или вид и степен на увреждане, както и семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното им образование. 


Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите да закупуват винетки само от официално определените за това места. Това са големите бензиностанции и търговски вериги, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и ГКПП. Винетки се продават в над 3300 разпространителски пункта. Пълният списък на дистрибуторската мрежа е публикуван на интернет страницата на АПИ – www.api.bg. 


Пълна информация за цените на различните видове винетки през 2015 г. и образците на стикерите можете да намерите в приложения линк - http://www.api.bg/index.php/bg/vinetni-stikeri