В наши дни е добре известен фактът, че все повече млади хора посягат към дрогата. Това, което се наблюдава през последните 5-6 години, е спад във възрастовата граница. Затова и днес в ОУ „Васил Левски” - Ботевград се проведе обучение, под формата на дискусия, за вредата от наркотиците. Тя премина под мотото „Аз ценя живота си!”.


Ученици и учители съвместно бяха подготвили плакати, клипове и презентации за вредата от наркотичните вещества. Учениците дискутираха какви са видовете дрога, защо човек прибягва до тях, как може да се помогне на пристрастените и дали изобщо е нужно да се стига до употребата на наркотици.


Най-активни се оказаха участниците от дискусионен клуб „Аз и другите” по проект УСПЕХ. Те бяха изключително добре запознати с темата и отговаряха изчерпателно на зададените въпроси. За всички, дали правилни отговори, бяха осигурени награди  - шапки, химикалки, тениски и шоколади.


Инициативата за провеждането на проявата е на Комисията за борба с  противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Ботевград, която предостави и наградите за участниците. 
Гост на събитието бе секретарят на Комисията  –  Радослав Христов. Проявата на учениците уважи и  директорът на ОУ „В. Левски” – Евгения Иванова.


От своя страна Радослав Христов благодари на всички, допринесли за организацията на обучението. Той покани участниците да проведат дискусията си в консултативния кабинет в общината пред техни връстници. Радослав Христов обяви, че на по-късен етап ще бъдат изработени плакати и брошури с полезна информация по наболялата тема.


Ива Николова