По повод изказването на кмета Георги Георгиев, в което той си позволи да обиди деца от град Мездра, група общински съветници предлага на следващото заседание на ОбС – Ботевград да бъде прието Обръщение със следния текст



До председателя на ОбС Ботевград
г-жа Йорданка Лалчева


ОБРЪЩЕНИЕ


До:
Кмета на Община Мездра
Общински съвет – Мездра
жителите на община Мездра



Ние, общинските съветници от Общински съвет - Ботевград, напълно се разграничаваме от неуместното изказване на кмета на Ботевград Георги Георгиев, с което грубо и недопустимо бяха обидени деца от община Мездра с неадекватното определение “смачкани, без самочувствие и унизени“. По този начин индиректно бе нанесена и дълбока обида на техните родители, учители, както и на цялото население на община Мездра.


Призоваваме г-н Георгиев в най-кратки срокове публично да разясни думите си, ако са тълкувани погрешно, и да поднесе своите дълбоки извинения на засегнатите.


Същевременно поднасяме най-искрени извинения на децата, на техните родители и преподаватели, както и на всички жители на община Мездра за това, че наши съграждани, присъствали на отчета на кмета на Ботевград, подкрепиха с аплодисменти обидното сравнение в неговото изказване,  надяваме се съвсем несъзнателно.


Вярваме, че децата са нашето светло бъдеще и сме убедени, че както ботевградските, така и децата на община Мездра са умни, будни, възпитани и образовани, и че един ден те ще продължат и ще доразвият добрите отношения между нашите две общини.


Общински съвет – Ботевград