С писмо до мездренската общественост кметът на Ботевград формално поднесе своите извинения на децата и родителите от община Мездра.


В "извинението" си обаче той съвсем явно намеква, че въпросните деца действително не са изглеждали особено добре, което прозира от думите в писмото му: "..Може би, това, което видяха моите очи преди три години, се дължи в по-голяма степен на затрудненията при пътуването, свързано с лошите метеорологични условия и от непознатата обстановка, в която децата бяха поставени.".


Странно, но типично по георгиевски, вината за неуместните си думи по адрес на децата от Мездра Георгиев хвърля върху естествения си враг - "опозицията", която е имала наглостта да изнесе информация за гафа му, с което за пореден път се е опитала да го дискредитира!


И в края на писмото-извинение, с характерното си чувство за собственичество на всичко общинско, кметът кани малките мездренчанчета да се позабавляват в общинските спортни обекти за негова сметка. 


Ето и пълния текст на писмото, което препечатваме от официалния сайт на община Мездра, тъй като нито една местна медия не бе удостоена с "честта" да публикува словото на Кмета. А фактът, че "писмото-извинение" не е поместено дори в официалния сайт на Община Ботевград, поражда основателното съмнение, че "разкаянието" на Георгиев е някак неискрено, половинчато и съвсем формално.


 


До вр. и. д. Кмет на Община Мездра 


инж. Николинка Кътовска 


До Председателя на ОбС - Мездра 


инж. Делян Дамяновски 


До децата и родителите от община Мездра 


Уважаема г-жо Кътовска, 


Уважаеми г-н Дамяновски, 


Уважаеми деца и родители, 


Поднасям своите най-искрeни извинения към всички Вас - засегнали се от моето изказване на 28.01.2015 г. по време на отчета за третата година от мандат 2011-2015 в салона на читалище „Христо Ботев" - гр. Ботевград. Смисълът на моите думи съвсем не е имал за цел да постави под въпрос знанията, възпитанието и красотата на децата от Мездра, които не подлагам на съмнение, а съм се опитал да подчертая самочувствието на ботевградските деца, породено от отличните условия за обучение, културни изяви, спорт и отдих, които Община Ботевград им предоставя, развива и усъвършенства непрекъснато. 


Може би, това, което видяха моите очи преди три години, се дължи в по- голяма степен на затрудненията при пътуването, свързано с лошите метеорологични условия и от непознатата обстановка, в която децата бяха поставени. 


Считайте, че начинът, по който беше поднесена тази информация в медиите в Ботевград и Мездра, е поредният опит на самоопределили се като опозиция на кмета на община Ботевград група съветници за пореден път неуспешно, злонамерено и целенасочено да ме злепоставят и дискредитират. 


Използвам възможността да поканя децата на Мездра в Учебен спортно-тренировъчен център „Васил Левски” - закрит плувен басейн, закритата ледена пързалка, зала „Арена Ботевград" на мои разноски, за да се забавляват заедно с децата на Ботевград. Оставам с най-добри чувства към всички Вас - децата от община Мездра, техните родители и ръководители. 


С уважение: Кмет на Община Ботевград Георги Георгиев