Представители на завод „Граммер” в Трудовец, начело с изпълнителния директор Дитер Емерт, посетиха днес Център за наставяне от семеен тип „Д-р Петко Иванов” в Ботевград. Целта на посещението им бе да предоставят дарение – парична сума, събрана от лични средства на работници и служители в завода, книги, принтер и други подаръци. Освен това, предприятието е предоставило кожа, с която са облечени матраците и в двата центъра за настаняване на деца. 


„Радвам се, че сме тук и че можем да подпомогнем Вашата дейност. Правим го с удоволствие, защото разбираме, че потребността е много голяма. Ще се стремим да Ви помагаме и в бъдеще”, каза Дитер Емерет пред персонала на центъра.


От своя страна управителят Димитър Манолов благодари на ръководството на Граммер за вниманието и оказаната помощ. „Трогнат съм от тази инициатива. Тя поставя началото на по-задълбочени контакти с хората, работещи в завод „Граммер”. Вие сте доказали, че сте добри социални партньори на редица институции, училища и детски градини. Надява се да бъдем добавени във Вашия списък и да сме на едно от челните места в него”, каза той. Манолов изрази надежда, че благотворителната инициатива на Граммер ще намери последователи.


В момента в центровете от семеен тип – „Д-р Петко Иванов” и „Д-р Иван Цветков”, са настанени съответни 7 и 6 деца от Дома във Видраре. Другият вторник идват още 6 деца, съобщи Димитър Манолов.