Общините Етрополе, Правец и Тетевен представиха своите туристически обекти на най-голямата туристическа борса в България


В резултат на успешната реализация на проект „По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара планина – развитие на регионален туристически продукт на общините Етрополе, Правец и Тетевен”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. и с цел постигане на устойчивост на резултатите от проекта, представителите на община Етрополе – Цецка Александрова и Десислава Лазарова взеха участие в 32-то издание на ВАКАНЦИЯ / СПА ЕКСПО в Интер Експо център – София от 12-ти до 14-ти февруари.
Министърът на туризма госпожа Николина Ангелкова откри тазгодишната борса. Тя представи данните за туризма през 2014 година, както и обеща мерки за компенсиране на очаквания спад на туристите от традиционните за България пазари – Русия и Украйна. Една от мерките е намерение на страната ни да облекчи процедурите на издаване на визи на граждани от Русия, Украйна, Казахстан, Беларус, Армения и Грузия. Друга мярка е засилената реклама на нашата страна не само в Русия, но и на пазари като Германия, Великобритания и скандинавските страни. Браншът няма да пренебрегне и вътрешния туризъм, като обещава изгодни оферти и безброй атракции.
Изложението се проведе  под егидата на Министерство на туризма, с традиционното партньорство на Столична община, Софийски туристически район, БТК, БХРА, БАТА, БУБСПА, АБТТА, Съвет по туризъм – София и с изключителната подкрепа на Застрахователно акционерно дружество АРМЕЕЦ – официален застраховател. Организатор е „Прим Експо“. Профилът на участниците включваше  туроператори, пътнически агенции, хотели, балнеологични курорти и спа центрове, национални туристически организации, общини, компании за детски туризъм, голф, винен и алтернативен туризъм, професионални учебни заведения, хотелско и спа оборудване и др.
Щандът, който беше грижовно подреден, любезно посрещаше българи и чужденци. Всяка година, изложението привлича все повече посетители, а с представянето на трите общини се цели да се постигне:
- повишаване на регионалния туристически потенциал за развитие и маркетинг на устойчиви и разнообразни, специфични за региона на общините Етрополе-Правец-Тетевен туристически продукти;
- повишаване на пазарното разнообразие и по-ефективно ползване на туристическия потенциал във вътрешността на страната;
- подобряване на маркетинга и нивото на информираност в полето на туризма;
- увеличаване броя на посетителите и продължителността на техния престой на територията на трите общини.



Общините Етрополе, Правец и Тетевен представиха своя общ туристически продукт „По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара планина” на самостоятелен щанд. Продуктът включва четири туристически пакета – „Религиозен туризъм”, „По следите на апостолите”, „Древни цивилизации” и „Екотуризъм” – и има за цел да популяризира Етрополе, Правец и Тетевен като единна туристическа дестинация. Представителите на трите общини предложиха богат асортимент от каталози, карти, имиджови брошури на няколко езика и триизмерни картички.
Сред официалните гости бяха още Благой Рагин – Председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в България, Витан Иванов - председател на Софийския туристически регион, Иво Маринов – Директор на общинско предприятие „София” и бивш заместник министър с ресор „Туризъм” в МИЕТ.


 Следващата туристическа борса, на която ще се представят общините Етрополе, Правец и Тетевен ще бъде в град Велико Търново. Тя ще се проведе от 18-ти до 20-ти април, тази година.



Източник:
Общинска администрация - Етрополе