10 звезди в продължение на 12 седмици ще поемат пред очите на публиката предизвикателства, които и самите те не са предполагали, че  могат да преодолеят.


"И аз го мога" е международен формат, който по уникален начин съчетава шоу и изпитание, забавление и яростна конкуренция, спектакъл и състезателен дух. 10-те участници  ще поставят на изпитание психическата и физическата си издръжливост, сръчността и артистизма си, за да докажат на себе си и на зрителите, че ще се борят докрай за победа. Te не се страхуват  от неуспеха, имат смелостта да бъдат истински звезди, а шоуто и тръпката от неизвестното е над всичко за тях.


Във всеки епизод на зрелищното риалити ще наблюдаваме на живо 5 различни и ефектни предизвикателства, представени от професионалист. После всяка от 10-те звезди ще трябва да избере един от номерата, който  да изпълни пред очите на критичното жури и публиката. Те ще имат на разположение една седмица да репетират с помощта на специалист и да извадят максимума от физическите, психическите и артистичните си възможности. За едно и също изпълнение, един срещу друг ще застават две звезди, а след него журито ще определи кой от тях се е справил по-добре. Така претендентите за най-добро изпълнение ще останат 5-ма.


Следващата стъпка е всеки член на журито да елиминира  по още един участник,  докато останат двама финалисти за вечерта. Зрителите обаче са тези, които ще имат последната дума - техният вот ще определи седмичния фаворит. Всяка седмица звездите ще трупат точки, които им помагат да стигнат до финала, а големият победител ще бъде един.


Един ще бъде и водещият, който ще превежда участници и зрители през джунглата от предизвикателства. Неговата роля е повече от трудна, защото той също ще бъде въвлечен в приключението „И аз го мога", като поеме своята доза предизвикателства.


„И аз го мога" се излъчва с голям успех в Италия, Испания, Бразилия, Мексико, Португалия, Румъния, Русия. Много големи международни звезди вече са минали през предизвикателствата на „И аз го мога". Паметен момент в Русия е изпълнението на манекенката, актриса и водеща Олга Бузова, която прави шеметно изпълнение на трапец, без осигурителни въжета, още в първия епизод на състезанието. В Италия звездите тичат на огромни кокили, жонглират с пет топки, гълтат огън..., а любимото изпълнение на Аманда Лиър, която е член на журито в италианския формат, е сложен танц, включващ въртене на тесто за пица с ръце.


Как продуцентът Маги Халваджиян, чиято първа професия е цирков артист, ще предизвика любимите български звезди и ще успеят ли те да издържат на темпото на професионалистите, под критичния поглед на журито, ще разберем месец март в уникалния шоу-спектакъл „И аз го мога", само по Нова.