Общината ще предложи за продажба поредния имот в землището на село Новачене. Той се намира в кадастрален имот 280, местност „Конопище”.  С  решение на Общинския съвет от миналия месец имотът е включен в Програмата за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост.  В дневния ред на заседанието, което ще се проведе този четвъртък, е внесена докладна за одобрение за първоначална тръжна цена в размер на 1560 лева.
В докладната на вносителя на предложението – кмета Георги Георгиев, се посочва, че към имота ще бъде проявен добър инвеститорски интерес.
Имотът ще бъде предложен за продажба чрез търг с тайно наддаване, пише още в проекта за решение.
Интересът към общинските поземлени имоти в местностите „Конопище” и „Камен дол” се засили, след като стана ясно, че в непосредствена близост ще минава четирилентовия скоростен път, за който все още не е осигурено финансиране от страна на държавата. В същия кадастрален район се намира и имението на кмета Георги Георгиев, в което се извършва мащабно строителство на сграда.
Да припомним, че на една от срещите с жители в Новачене градоначалникът посъветва новаченци да поддържат в добър вид имотите си във вилната зона, тъй като те ще станат по-атрактивни за продажба и живеене след изграждането на четирилентовия път Ботевград – Мездра. Георги Георгиев прогнозира тогава, че след време декар земя „при сливите” в селото може да струва около 20 000 евро.