Общината е наела адвоката на Цветан Цветанов – Менко Менков, за делото срещу Министерството на околната среда и водите. Това стана ясно при обсъждането на докладната на кмета Георги Георгиев, в която той предлага да бъдат отпуснати 112 346,61 лв. за държавната такса и 65 000 лв. за адвокатско възнаграждение. На въпроса на съветника Цветан Цолов – по какъв критерий е избран този адвокат, кметът Георгиев отговори: „Достатъчно известна адвокатска кантора”.
Иван Гавалюгов изрази мнение, че по доста опростен начин се иска съгласието на съветниците да бъдат похарчена една значителна сума, без да е ясно дали общината има шансове да спечели това дело. Според него въпросният адвокат би трябвало да присъства на днешната сесия и да отговори на този въпрос. Гавалюгов каза, че поради тази причина няма да участва в гласуването.
В отговор кметът Георги Георгиев заяви: „Дело ще водя, независимо дали ще гласувате.”.
Цеца Христова предложи общинската комисия за провеждане на обществената поръчка за избор на изпълнител на проекта за изграждане на градската пречиствателна станция за отпадни води да върне възнагражденията си заради допуснатите нарушения. Кметът Георгиев отвърна, че това не може да стане, тъй като все още няма доказана вина.


Резултатът от гласуването на предложението за отпускането на средствата от собствени приходи на общинита е следният: 21 съветници "за", 3- ма "против", 1 "въздържал се" и 2-ма неучастваха в гласуването.