"Магия и реалност", така са нарекли изложбата от гоблени, която от днес до 22 март ще бъде на разположение на посетителите на Етрополския Исторически музей.
Откриването й в деня на най-красивия празник – Осми март, никак не е случайно. Сътворено с много любов и търпение, това изкуство се показва за четвърти пореден път в Музея.
Всяка една от жените е вложила в своя гоблен много красота, творчество и нежността на своите ръце. От всеки един от тях се усеща уюта на домашното огнище, топлината на женската прегръдка и любовта към живота.
Очарованието от видяното го дължим на Павлинка Христова Стаменова, Илийка Копанкова, Цанка Цолова, Маргарита Димитрова Горанова, Гергана Цакова, Весела Цанова, Виолета Налбатска, Иванка Павлова, Елена Велчева, Николинка Червенякова, Кристина Доцова, Марийка Цанова и Росица Иванова. 
Всяка една от тях ще бъде истински удовлетворена, ако повече посетители разгледат изложбата и отнесат със себе си частица от невероятното изкуство. Художникът сътворява своята картина с четката и боите, а гоблинарките с търпението и много обич. Бод подир бод, ден след ден, понякога и с месеци, всеки гоблен носи отпечатъка на своя създател.