От 19 до 22 февруари 2015 г. СОУ „Христо Ясенов” беше домакин на четвъртата работна среща на партньорите по Коменски проект „ Нашите разнообразни места в сплотена Европа”.  В срещата участваха 28 преподаватели и директори от Британия, Чехия, Хърватска, Унгария, Италия, Полша, Испания, Турция, Швеция и България.
Учениците от СОУ „Христо Ясенов”посрещнаха партньорите ни с кратка програма, която открои таланта на нашите деца да пеят и танцуват, да представят своите традиции и обичаи. Гостите имаха възможност да разгледат училището, да посетят часове в начален етап (английски език в трети клас с г-жа Мария Бърковска, часове с програмата Енвижън в четвърти клас с г-жа Мария Транчева и в първи клас с г-жа Ася Нинова), да научат малко български заедно с г-н В. Вълов и неговите ученици от седми клас. Особено вълнуващи бяха часовете по народни танци, готварство и изработване на мартеници, под ръководството на г-жа Калинка Пушкарова, г-жа Йонка Томава и г-жа Петя Запрянова.
Седмокласници и петокласници влязоха в ролята на екскурзоводи и показаха забележителностите на града ни – Историческия музей, Часовниковата кула, възрожденските къщи, православните църкви и Етрополския манастир. Те разказаха за историята и днешния ден на Етрополе и впечатлиха гостите с уменията си да общуват на английски език.
Деловата част от срещата включваше  обсъждане и  презентация на  работата  през предходния период и планиране  на дейностите за следващия, последен семестър. Акцент в програмата ще бъде представяне на крайните продукти от проекта във всяко училище през май 2015 г. и крайно Коменски изложение в Сарагоса, Испания, където през юни 2015 ще се проведе последната среща на партньорите.
Въпреки студеното февруарско време, благодарение на усилията на ръководството и целия колектив на СОУ „Христо Ясенов”, участниците в четвъртата партньорска среща работиха успешно в топлата и гостоприемна атмосфера. Надяваме се България и Етрополе завинаги да останат в сърцата им.
Текст и снимки: Христина Калайджиева