Бившият футболен национал Валери Божинов потвърди слух номер 1 в държавата от вчера, че се развежда със съпругата си Николета Лозанова. В личния си профил във Facebook той постна следния текст: „За да сложа край на спекулациите, ще кажа истината, а тя е, че с Николета се развеждаме! Няма да коментирам причини и няма да влизам в ничии пиарски схеми. Тя е майка на дъщеря ми и аз й желая всичко най-хубаво! Футболните успехи и децата ми са най-важни за мен. А оттук нататък всеки може да си пише каквото иска".


Валери и Николета се ожениха през октомври 2011 г. и имат дъщеричка Никол. Нападателят има и син Валери от фолк певицата Алисия.


Клюката тръгна от публикация в жълтата преса, че Божинов е наел детективска агенция, с помощта на която изловил жена си да му изневерява. Рогоносецът заплашил Николета, че ако сама не съобщи в предаването си за предстоящия развод, ще пусне папарашките снимки на медиите.


„Поредният нелеп сценарий за турски сериал с главна роля - Николета Лозанова. Доста непрофесионално да се твърди за наличието на папарашки снимки, които не се показват, просто защото такива не съществуват. Хайде, очаквам да ми ги предоставите и обещавам лично да ги излъча в "Папараци". Предварително благодаря за рейтинга", написа по-рано през деня на стената си във Facebook изнервената Николета.


Наблюдателни забелязаха, че от доста дълго време тя не бе публикувала общи снимки с Божинов в социалните мрежи. От профила й става ясно, че не е получила подарък нито за Свети Валентин, нито за 8 март. Николета дори не фигурира вече сред приятелите на Валери в личната му Facebook страница.