Анджелина Джоли се появи за първи път публично след признанието й, че си е направила операция за отстраняване на яйчниците. Актрисата присъства на годишните Детски награди на публиката, организирани от тв канала Nickelodeon.


Джоли пристигна на церемонията сияеща от щастие и в много добра форма, облечена в черна рокля с метална връв около врата. Компания й правеха две от децата си - Захара и Шайло.


Доброто й настроение стана още по-приповдигнато, след като бе избрана за "Най-добър злодей" заради ролята й в "Господарката на злото", римейк на "Спящата красавица".


След като прегърна децата си, тя се качи на сцената, за да направи послание за надежда към всяко дете, което някога се е чувствало не на мястото си.


"Когато бях малка, като Малефишънт (героинята й от филма), ми казаха, че съм различна. И се почувствах не на място - бях твърде шумна, пълна с енергия, не можех да стоя мирно", каза 39-годишната актриса. - "И един ден, осъзнах нещо, което се надявам и вие да осъзнавате: Различното е добро.... Но като ваш злодей ще ви кажа, че да създавате малко неприятности, не е толкова зле за вас", заключи Джоли под радостните писъци на малчуганите в залата.Преди няколко дни актрисата отново влезе в новините, след като призна в писмо до Ню Йорк Пост, че е премахнала яйчниците и фалопиевите си тръби, след като кръвен тест е показал възможност за развитие на рак. Преди две години тя се подложи на двойна мастектомия пак по същата причина. Майка й почина от рак на гърдата и Джоли установи, че носи мутиращия ген, който предизвиква болестта.