Това съобщиха отлично запознати с организацията на събранието на местната структура на ГЕРБ, което ще се състои тази вечер от 18 часа в малкия салон на читалището. Въпреки че от централата на партията официално заявиха, че е твърде рано за номинационни събрания на структурите в общините, местните гербери трескаво бързат да издигнат кандидатурата на Георги Георгиев за кмет на Ботевград за нови четири години, явно притеснени от усилено спряганите напоследък няколко нови имена на фаворити на ГЕРБ за кметския пост в Ботевград.


Очаква се на мероприятието тази вечер да бъде осигурено масово присъствие на членове и симпатизанти на бойковата партия, които спонтанно, но категорично да изразят безусловната си подкрепа, с което да възвърнат поразклатеното самочуствие на често проверяваният напоследък Георги Георгиев.


С поредната масовка кметското обкръжение се надява да впечатли шефовете на партията, с което да им подскаже, че настоящият градоначалник трябва отново да бъде кандидатурата на ГЕРБ за кмет на общината, ако искат победа на предстоящите местни избори. За да е сигурно, че салонът на читалището ще се напълни с благодарни жители на общината, от местната организация са се погрижили да осигурят присъствието на разтапящи се от умиление и благодарност пенсионери, наконтени учителки, притеснено усмихнати общински служители, както и солидно количество работници с гащеризони, най-вече от фирми изпълняващи обществените поръчки. 


Най-вероятно сбирката ще бъде закрита за медиите, освен може би за общинската телевизия, като според предварителната информация не се очаква присъствие на хора от управленското тяло на партията на Бойко Борисов.


Отсъствието на представители на ръководството на ГЕРБ обаче ще бъде достойно компенсирано от колоритното участие на един техен запомнящ се бивш депутат. Очаква се събитието да уважи лично Даниел Георгиев, поканен като специален гост на номинацията на татко си.