Съобщение на БК Балкан:


Жителите и гостите на Ботевград ще имат възможността да наблюдават безпрецедентен двубой тази неделя (19-ти април) от 18:00 в Арена „Ботевград“. Сили ще премерят местният Балкан и сръбския „Мега Лекс“. Входът е свободен.


Двубоят е уникален поради факта, че ботевградският „Лекс Груп“ е спонсор на двата отбора. Конфликт на интереси обаче няма, защото мачът е приятелски, а „Балкан“ и „Мега Лекс“ не се състезават в общ турнир и на практика няма шанс да се срещнат в официален двубой.


 „Мега Лекс“ е отборът, в който са събрани най-големите млади таланти на Сърбия. Тимът е на 3 място в първенството на Сърбия, като игра и финал за купата на Сърбия срещу „Цървена Звезда“, който загуби само с 2 точки разлика.


В редовния сезон на Адриатическа лига отборът на бившия играч на „Балкан“ Ненад Шулович завършиха десети, като любопитно е и че са най-младият тим в лигата, а в класацията за MVP на редовния сезон на първо, второ и трето място са именно играчи на “Мега Лекс”.


С интерес ще наблюдаваме в неделя за кого ще скандира Цветан Луканов, който е собственик на „Лекс Груп“ - спонсор и на двата отбора. „За мен важното е, че ще предоставим възможност на феновете в Ботевград да наблюдават интересен мач! Кой ще победи не е важно. Приятелските мачове са хубави, защото няма напрежение и играчите играят освободено и красиво. Надявам се да се получи двубой на европейско ниво.“, сподели г-н Луканов, но не разкри за кого ще стиска палци.


Отново фактите: мачът ще се проведе на 19.04.2015г. (неделя) от 18:00 часа в зала Арена Ботевград. Вход свободен. „Мега Лекс” ще изиграят контрола и с “Лукойл Академик” на следващия ден (20.04.2015г.) също от 18:00 часа.