35-годишният Георги Попов от Ботевград бе главен герои в предаването „Съдебен спор”, което бе излъчено навръх Великден. Историята на младия мъж, представена в и един от предишните епизоди, трогна и разплака присъстващите в съдебната зала и зрителите пред екрана. Георги е изоставен от родителите си и израснал по домове. Той самият сподели, че докато учел в помощното училище в село Радотина, което преди години бе закрито, многократно бил изнасилван от възпитател, който вече не е между живите.


След като баща му починал, Георги и мащехата му наследи имота му. Втората съпруга на баща му обаче се закани пред камерите на предаването, че ако той влезе в съсобствената им къща, ще го съсече с брадва.


Главният редактор на предаването Жоро Игнатов се срещна с майката и бабата на Георги Попов. Двете живеят в къща в Самоков, но въобще не се интересуват от него. Бабата се оплака, че дъщеря й непрекъснато я тормози, но не спомена нито дума за Георги, сякаш той въобще не съществува. Майката също показа, че нехае за сина си, дори отказа за отговаря на въпросите на Игнатов.


Георги Попов има двама братя и една сестра. Екипът на предаването тръгва по следите им. Оказва се, че единият брат е починал, а другият е сменил постоянния си адрес и оттогава никой нищо не знае за него. Издирването на сестрата е увенчано с успех. Екипът я открива в Дом за хора с умствена изостаналост. Срещата между брата и сестрата се осъществява. Георги отива при нея с цвете и подаръци. Въпреки че е с психичен проблем, жената сложи своята ръка в ръката на брат си и положи глава на рамото му, с което показа, че се радва и усеща присъствието на близкия човек до себе си.


След излъчването на репортажа от срещата, водещата Нана Гладуиш попита Георги за какво мечтае, а той отговори: „Да живея така, че да имам възможност да помагам на другите хора.”.


Георги Попов живее на ул. „Оборище”в Ботевград в собственоръчно скована барака и в крайно лоши битови услови, без ток и вода. Припечелва по някой лев като общ работник в строителство на сгради или когато го повикат да нацепи дърва.


След първото участие на Георги в предаването „Съдебен спор”, той получава парични дарения от 24 човека. С част от средствата младият мъж плаща борчовете си към хранителни магазини.


По време на второто предаване с Георги, което бе излъчено на Великден, двама зрители се обадиха директно в ефир и поеха ангажимент да му помогнат. Жена изрази готовност да му предостави къщата си във варненското село Момчилово. Тя каза, че ще плаща разходите за телефон и ток, докато Георги си намери работа. Мъж от Кюстендил предложи на младия мъж да започне работа във фермата му. Той обеща, че ще му плаща заплата и осигуровки и ще му предостави добри условия за живот в къщата, в която живее със семейството си.
В крайна сметка Георги е този, който трябва да реши коя от двете протегнати ръце да стисне.